RHMZ za iOS

RHMZ za iOS

Zahvaljujući ljubaznosti ljudi sa iAnatomije, dobio sam priliku da testiram aplikaciju RHMZ za iOS uređaje. Autor aplikacije je Nikola Stepan iz Hrvatske. RHMZ je skraćenica za Republički hidrometeorološki zavod Srbije i, pogodite, reč je o još jednoj aplikaciji za vremensku prognozu.

RMHZ je, za razliku od drugih aplikacija ovog tipa, fokusirana na područje Srbije.

Moji utisci:

[box type=”bio”]

  • Aplikacija preuzima podatke od RHMZ
  • Lista gradova sa trenutnim vremenskim stanjem je vrlo pregledna

[/box]

[box type=”warning”]

  • Skupa je
  • Nema mogućnosti dodavanja drugih gradova
  • Ime aplikacije je na ćirilici (zašto?)
  • Previše neiskorišćenog prostora u aplikaciji
  • Ne podržava GPS lociranje

[/box]

Čini se da je više negativnih nego pozitivnih utisaka, ali autor je svakako na dobrom putu! Što više domaćih aplikacija – to bolje!

Podaci uključuju temperaturu, vlažnost vazduha, pritisak, pravac i brzinu vetra. Možete pogledati prognozu za naredna 3 dana kao i za prethodnih 24 časa. A tu su i vremenski uslovi u Evropskim gradovima. Imate mogućnost dodavanja omiljenih gradova u favorite. Listu gradova možete sortirati prema azbučnom redu ili prema temperaturi.

Aplikacija je jednostavnog i nenapadnog dizajna a navigacija između ekrana je pregledna i intuitivna. Optimizovana je za iPhone 5 i sadrži originalne ikonice u “Metro” stilu.
Aplikacija pruža precizne podatke i dopašće se onima koji ma su bitnije infomacije nego dizajn. Ima prostora za poboljšanja u vidu više gradova u Srbiji, živopisnije okruženje, a i cena je visoka s obzirom na pregršt aplikacija sličnog tipa na App Store.

Aplikaciju možete kupiti za 1,99$ sa ove adrese.

 

 

 

 

 Slike su preuzete sa iAnatomija


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.